Blog

Blog

door Michael Austin 13 apr., 2023
Hoe hectisch de dagen ook kunnen zijn, verwen jezelf met een kopje thee om te ontstressen. Een kopje thee drinken kan op elk moment van de dag of nacht, de perfecte manier om voor jezelf te zorgen. Hier is een lijst met de 10 belangrijkste voordelen van het maken van thee als Jason Winters thee: 1.Thee helpt stress te verminderen Het drinken van een kopje thee kan helpen dagelijkse stress te verminderen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat alle theesoorten afkomstig van de Camellia sinensis of theeplant een aminozuur bevatten dat bekend staat als l-theanine. Dit aminozuur komt alleen voor in de theeplant en veroorzaakt verhoogde alfagolven in de hersenen van degenen die een aftreksel van de bladeren nuttigen. Deze verhoogde alfagolven zorgen voor een gevoel van kalmte en ontspanning. 2. Thee kan je helpen mediteren Eeuwenlang hebben culturen in Azië de bereiding en consumptie van thee zowel tot een meditatief als een ceremonieel proces gemaakt. Shinto- en boeddhistische monniken drinken regelmatig thee voor meditatie omdat het een gevoel van kalmte en een ontspannen gevoel van focus creëert. De L-theanine helpt het lichaam te ontspannen en het 'brein' tot rust te brengen. Het drinken van een kopje thee kan het gekwetter van de geest stoppen voor je met je meditatie begint. Thee kan een gevoel van bewustzijn en ontspanning bieden bij het meditatieproces. 3. Thee kan je helpen gewicht te verliezen Veel mensen willen afvallen of proberen een gezond lichaamsgewicht te behouden. Van thee is aangetoond dat het helpt het algehele metabolisme van het lichaam te verhogen, de bloedsuikerspiegel te verbeteren en de vetoxidatie te verhogen. De flavonoïden in thee, ook wel catechinen genoemd, geven je stofwisseling een boost. Deze boost kan het aantal calorieën dat je verbrandt verhogen en witte vetcellen in het lichaam verminderen. Terwijl bruine vetcellen toenemen, die ons helpen calorieën te verbranden. Thee helpt ook het snaaien te verminderen, zodat je je langer "vol" voelt, waardoor het veel minder waarschijnlijk is dat je tussen de maaltijden door in de verleiding komt om te snacken. Volgens een onderzoek hadden degenen die tussen de 2 en 6 kopjes groene thee per dag consumeerden gedurende een periode van drie maanden of langer, minder lichaamsvet en wogen ze minder dan degenen die minder of helemaal geen thee dronken. 4. Thee vermindert ontstekingen Wetenschappers hebben ontdekt dat veel gezondheidsproblemen en chronische ziekten in het lichaam, zoals diabetes en cognitieve stoornissen, zoals de ziekte van Alzheimer, terug te voeren zijn op ontstekingen. De primaire polyfenolen die in thee worden aangetroffen, bekend als ECGC (Epigallocatechinegallaat), bevatten meer ontstekingsremmende eigenschappen dan vitamine C. 5. Thee kan een geweldige vervanging zijn voor suikerhoudende dranken Zwarte, groene en kruidenthee zijn zo veel beter voor je zijn dan frisdrank met een hoog suikergehalte en zelfs vruchtendranken. Als je je suikerinname wilt minderen of af wilt stappen van frisdrank/vruchtensappen, kan het drinken van thee ideaal zijn. De van nature voorkomende polyfenolen in thee kunnen je suikerbehoefte helpen verminderen en helpen de glucosespiegels in het lichaam te normaliseren. 6. Thee kan de gezondheid van botten en tanden verbeteren Een van de duizenden chemische bestanddelen die in de theeplant wordt aangetroffen, is een van nature voorkomend type fluoride. Fluoride helpt samen met ECGC de hoeveelheid bacteriën in de mond te verminderen die tandbederf, terugtrekkend tandvlees en tandverlies kunnen veroorzaken. Chinese onderzoekers hebben ook ontdekt dat de catechines in groene thee ook kunnen helpen bij het voorkomen van botverlies of artrose. 7. Thee kan de darmgezondheid verbeteren Wanneer je regelmatig thee drinkt, zul je merken dat je spijsverteringssysteem er ook gelukkiger van wordt. Wetenschappers hebben ontdekt dat de polyfenolen in thee helpen om de hoeveelheid gunstige darmflora in onze maag en darmen vergroten. Deze nuttige bacteriën ondersteunen het spijsverteringsproces en verminderen schadelijke bacteriën die maagklachten of aandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom kunnen veroorzaken. 8. Thee kan je hersenkracht stimuleren Hoewel je misschien denkt dat het de cafeïne is die ons 's morgens vroeg helpt om hersenmist te bestrijden of ons midden op de dag opbeurt, heb je gedeeltelijk gelijk. Thee bevat ook verbindingen zoals L-theanine, waarvan is aangetoond dat het de hersenfunctie verbetert. Het vermogen om je te concentreren en te focussen verhoogd zonder een gevoel van 'kriebels' toe te voegen dat dezelfde hoeveelheid koffie zou kunnen geven. Onderzoek heeft aangetoond dat hoewel zowel cafeïne als L-theanine op zichzelf kunnen helpen het bewustzijn en de stemming te vergroten. Ze lijken heel goed samen te werken en het risico te verminderen of de progressie van cognitieve hersenziekten zoals Alzheimer, dementie of andere neurodegeneratieve aandoeningen te vertragen. 9. Thee kan uw cardiovasculaire gezondheid verbeteren Volgens de American Heart Association kan het drinken van ten minste één kopje thee per dag helpen het LDL of 'slechte' cholesterol in het lichaam te verlagen en tegelijkertijd het HDL of 'goede cholesterol' te stimuleren. Van thee is ook aangetoond dat het een gezonde doorbloeding bevordert, een hoge bloeddruk verlaagt en een beroerte of verharding van de slagaders vermindert. Een Japans onderzoeksteam ontdekte dat het consumeren van thee de kans op overlijden door hart- en vaatziekten met maar liefst 16% verlaagde. 10. Het drinken van thee kan het risico op bepaalde vormen van kanker verlagen De antioxidanten in thee hebben nog een ander mogelijk voordeel; wetenschappers hebben een direct verband gevonden tussen het regelmatig drinken van thee en een verminderde incidentie van bepaalde vormen van kanker, zoals borst-, bot-, prostaat- en darmkanker. Een studie uitgevoerd in Japan gaf aan dat de polyfenolen in thee kankerverwekkende cellen remden en chemopreventief waren bij degenen die drie of meer kopjes per dag consumeerden. Houd er rekening mee dat alle informatie op deze blog niet bedoeld is om aan te bevelen, te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen of om het advies van een gekwalificeerde arts of andere zorgverlener te vervangen. Raadpleeg uw arts voordat u thee of een ander natuurlijk gezondheidssupplement gebruikt. Bronnen: “The Everything Healthy Tea Book” by Babbette Donaldson, 2014, Adams Media, New York, NY “The Story of Tea: A Cultural History and Drinking Guide” by Mary Lou Heiss, 2007, Ten Speed Press “Tea: A Journey in Time” by John Weatherstone, 2008, JJG Publishing, London, England, UK Vertaald artikel website: https://sirjasonwinters.com/the-top-10-benefits-of-drinking-tea/
door Michael Austin 20 jan., 2023
Valentijnsdag komt eraan, dus laten we het hebben over de gezondheid van het hart! Onze harten zijn verbazingwekkende dingen. Gedurende de gemiddelde levensduur slaat het hart miljarden keren om bloed door het lichaam te pompen. Bloed vervoert zuurstof, vitamines, mineralen, voedingsstoffen en alle andere dingen die we nodig hebben om in leven te blijven, terwijl het ons helpt de dingen kwijt te raken die we niet nodig hebben. Kortom, we zijn allemaal afhankelijk van de gezondheid van ons hart. Slechte voeding, roken, gebrek aan lichaamsbeweging, familiegeschiedenis van hartaandoeningen of plotselinge ziekte kunnen een verder gezond hart in gevaar brengen. Er zijn echter verschillende dingen die we kunnen doen om onszelf en ons hart gezond te houden naarmate we ouder worden. Hoe kan het drinken van thee helpen? Een van de belangrijkste oorzaken van hart- en vaatziekten kunnen we direct toeschrijven aan ontsteking. De flavonoïden in zwarte, groene en witte thee werken als antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen helpen ontstekingen te verminderen, cholesterol en een hoge bloeddruk te verlagen. Een recente studie uitgevoerd in China met meer dan 5.000 deelnemers ontdekte dat degenen die elke dag een kopje thee dronken minder vatbaar waren voor verharding van de slagaders en veel minder kans hadden op hartfalen of andere cardiovasculaire problemen met ten minste 20 tot 22 procent . Degenen die minder dan drie keer per week thee dronken, vertoonden een hoger cholesterolgehalte en een hogere incidentie van gerelateerde cardiovasculaire stress. Degenen die deelnamen aan deze studie vertoonden een lager cholesterolgehalte, een lagere bloeddruk en minder vorming van gevaarlijke plaques in hun bloedvaten. De wetenschappers denken dat misschien wel de belangrijkste reden voor het verminderen van plaques te herleiden is tot de antioxiderende eigenschappen van zwarte, groene, witte en oolongthee. Ze ontdekten dat flavonoïden hielpen de bloedvaten en slagaders ontspannen en flexibel te houden en de bloedstroom te verbeteren. Onderzoekers van de British Heart Foundation geloven dat er een sterk teken is dat het epigallocatechinegallaat of EGCG dat in de bladeren van de theeplant wordt aangetroffen, ontstekingen kan bestrijden en kan helpen bij het afbreken en oplossen van plaques die zich in de bloedvaten kunnen ophopen. Deze opbouw van plaqques kan hart- en vaatziekten veroorzaken, zoals atherosclerose, wat de bloedtoevoer naar de hersenen en het hart kan verminderen, wat kan leiden tot een beroerte, een hartaanval of zelfs de dood. Meer manieren om uw hart gezond te houden Het maakt niet uit hoe oud we zijn, het maken van gezonde levensstijlkeuzes in termen van een voedzaam dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap kan de gezondheid van het hart behouden en ondersteunen. Hier zijn nog enkele manieren om uw hart gezond te houden. Een gezond gewicht behouden Vermijd vette, natriumrijke en bewerkte voedingsmiddelen - Het eten van fruit en groenten, volle granen, mager vlees en vis kan onze algehele gezondheid helpen verbeteren. Het eten van zalm, haring, forel of andere vis met veel omega 3-vetzuren of noten en zaden levert gezonde vetten die kunnen helpen de gezondheid van het hart te behouden en mogelijk te verbeteren. Besteed aandacht aan wat u drinkt – Een andere manier om calorieën te verminderen, is door water of thee te drinken. Als je alcohol drinkt, doe het dan met mate. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging Stoppen met roken - Roken eist een zware tol van onze longen en harten. Neem uw voorgeschreven medicijnen zoals aanbevolen - Velen van ons nemen al medicijnen om ons gezond te houden. Voor mensen met bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of diabetes is het essentieel om de aanbevelingen van uw arts op te volgen. Hart-gezonde supplementen nemen : Een dagelijkse multivitamine Visolie CoQ10 Vitamine C Kruiden voor de gezondheid van het hart Thee voor een algehele goede gezondheid – Op elk moment van de dag een kopje thee drinken is een van de beste dingen die we voor onszelf kunnen doen. Weinig dingen evenaren het gevoel van kalmte en ontspanning dat thee kan brengen. Thee kan stress verlichten door ons te laten vertragen. Disclaimer : houd er rekening mee dat alle informatie op deze blog niet bedoeld is om een medische aandoening aan te bevelen, te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen of om het advies van een gekwalificeerde arts of andere zorgverlener te vervangen. Raadpleeg uw arts voordat u thee of een ander natuurlijk gezondheidssupplement gebruikt. Bronnen: " Recept voor voedingsgenezing: een praktische referentie voor medicijnen zonder medicijnen " door Phyllis A. Balch, 2010, Avery Publishing, New York, NY " Effecten van theeconsumptie op metingen van hart- en vaatziekten: een systematische review van meta-analysestudies en gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken " door Dr. Chris Etheridge, Dr. Tim Bond & Dr. Emma Derbyshire, 2018, Journal of Nutrition & Food Science " Earl Mindell's New Vitamin Bible " door Earl Mindell en Hester Mundis, 2011, Grand Central Life & Style, New Yor, NY. Vertaald artikel van website: https://sirjasonwinters.com/tea-and-heart-health/
door Michael Austin 22 mei, 2021
Bij Sir Jason Winters is onze liefde voor thee zeker geen geheim. We weten dat thee een belangrijk onderdeel kan zijn van het bereiden van uw favoriete maaltijden, maar ook een van de meest gezonde dingen kan zijn om deel uit te maken van uw dagelijkse routine. Thee als ingrediënt in marinades, pekel en sauzen kan uw favoriete gerecht een extra smaak geven die zowel hartig als verfijnd is. Thee maakt vlees op natuurlijke wijze malser Taai vlees, nergens voor nodig. Thee is een van de meest goedkope, volledig natuurlijke oplossingen om van elke hap een smakelijk hapje te maken. Wanneer u een sterke kop thee zet, merkt u misschien dat als u deze te lang laat trekken, de thee een bittere smaak kan hebben. De bitterheid komt van natuurlijk voorkomende verzachtende middelen in de thee die tannines worden genoemd. Tannines zitten in bladeren van planten, waaronder de Camellia sinensis-plant waar groene en zwarte thee vandaan komt. De tannines in thee kunnen helpen om de natuurlijke sappen uit het vlees te verwijderen en ze sappiger en malser te maken. Als je ooit vlees in wijn hebt gemarineerd, heeft dat een soortgelijk effect. Veel wijnen bevatten ook tannines. Of je nu op zoek bent naar een marinade of pekel voor je favoriete vlees, zoals kip, varkensvlees, rundvlees, zeevruchten of zelfs tofu, thee kan ze allemaal naar een heel nieuw niveau tillen. Veilig Marinades gebruiken Volgens Emily Gatrell, auteur van " Marinades for the Rest of Us" , zijn er slechts een paar dingen die u moet onthouden als het gaat om het gebruiken van uw marinades en pekel : • Marineer voedsel altijd in de koelkast. Nooit op kamertemperatuur of buitenshuis. • Gebruik alleen glazen of plastic bakjes of afsluitbare plastic zakken om vlees te marineren. Metaal en geglazuurd aardewerk kunnen in sommige marinades reageren op zuren en chemicaliën kunnen in uw voedsel lekken. RECEPTEN SUPEREENVOUDIGE THEEMARINADE VOOR RUND, KIP OF VARKEN Elk goed recept begint bij de basis. Als marinades nieuw voor je zijn, is dit recept een geweldige plek om te beginnen, en je kunt het gebruiken voor maximaal twee pond rundvlees, varkensvlees of kip. Ingrediënten • Zet ongeveer 1½ kopje groene thee, (zie Webshop Groene theezakjes ) en laat afkoelen. Voor een sterke infusie zijn mogelijk 2 theezakjes nodig. • 2 theelepels gemalen mosterdzaadjes/mosterdpoeder • 1 theelepel Dijon-mosterd • 1 eetlepel marjolein • 1 eetlepel oregano • 2 eetlepels olijfolie Mix de thee en kruiden met een garde. Voeg olijfolie toe en klop tot het de dikte heeft van een lichte saladedressing. Giet het vlees in een grote ovenschaal, plastic bak of afsluitbare plastic zak en laat enkele uren of een nacht marineren. U kunt tot 24 uur marineren voor grotere of hardere stukken vlees. Haal het vlees uit de marinade en gooi het weg. Grill of bak het vlees naar uw voorkeur. CITROEN PEPER THEE GEMARINEERDE KIP Ingrediënten • ¾ tot 1 kopje zwarte of groene thee, zie Webshop Groene theezakjes. • Sap van 1 hele citroen • 2-3 teentjes knoflook, gehakt • 2 eetlepels honing • 1 eetlepel olijfolie • ½ theelepel zout • 1 theelepel zwarte peper, vers gemalen • 1 takje rozemarijn of 1 eetlepel gedroogde rozemarijn • 4 kippenborsten, dijen of filet zonder botten Mix alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Doe de marinade samen met de kip in een afsluitbare plastic zak en sluit de zak af. Laat de inhoud van de marinade de kip volledig omhullen. Zet de zak met marinade en kip minimaal 8 uur in de koelkast. Grill of bak je kip gaar en serveer met je favoriete bijgerechten. GEMBER PERZIK GROENE THEE MARINADE VOOR VIS OF VLEES • 2 eetlepels versgeraspte gember • 1 theelepel gemalen peper • 1 theelepel zeezout, koosjer of roze zout • gebruikt 1 of 2 theezakjes om 1 kopje thee te zetten van groene thee, zie Webshop Groene theezakjes . • 3 eetlepels perzikjam • 2 eetlepels witte wijnazijn Mix alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Opzij zetten. Maak een sterke infusie van Sir Jason Winters Groene thee, genoeg om 1 kopje vloeistof te maken. Mix alles samen. Houd hiervan ongeveer 4 eetlepels van deze voorbereide marinade apart achter voor later gebruik. Plaats 1 tot 1 ½ pond vlees in een glazen of plastic schaal of in een afsluitbare plastic zak. Plaats het vlees en marineer in de koelkast gedurende 1-2 uur voor vlees, of slechts 30 minuten voor vis of andere zeevruchten. Haal uit de marinade en gooi de resterende vloeistof weg. Braad of grill vlees of vis tot de gewenste gaarheid, waarbij u de apart gehouden marinade af en toe over het vlees strijkt. Het vlees moet mals zijn met een smaak die zowel zoet, pittig als heerlijk is. Geserveerd met je favoriete bijgerechten, zoals gegrilde groenten, rijst of gepofte aardappel, heb je een maaltijd om nooit te vergeten! ZWARTE THEE EN SOJA GEMARINEERDE TOFU Voor degenen die de voorkeur geven aan niet-vleesgerechten, is dit recept met tofu, heerlijk! Ingrediënten • 1 pakje van 120 gram extra stevige tofu • 2 zakjes zwarte of groene thee voor een sterke infusie van ongeveer 1 kopje vloeistof , zie Webshop Groene theezakjes . Leg de tofu in keukenpapier of een theedoek en plaats er 10 minuten een gewicht op om overtollig vocht te verwijderen. Maak een sterk thee-aftreksel om 1 kopje thee te zetten. Voeg alle andere ingrediënten toe aan de thee en mix. Snij de tofu in 10-12 stukjes. Leg ze in een glazen braadpan of ovenschaal en bedek met het marinade-mengsel. Laat tofu 2 tot 8 uur of een nacht in het marinade-mengsel trekken. Om de volle smaak in de tofu te verwerken, moet je de stukjes halverwege het marineerproces omdraaien. Bak op een bakplaat bespoten met anti-aanbakspray of licht geborsteld met olijfolie op 190 graden gedurende 25-30 minuten, of tot de plakjes tofu stevig en goudbruin zijn. Bronnen “Marinades for the Rest of Us: Easy & Delicious Marinades” by Emily Gatrell, 2020 Relevant Daearen, “Flavorize: Great Marinades, Injections, Brines, Rubs, and Glazes” by/ Ray “Dr. BBQ” Lampe, 2015, Chronicle Books, San Francisco, CA “The Thousand Recipe Chinese Cookbook” by Gloria Bley Miller, 1980, Simon & Schuster, Inc. New York, NY Vertaald artikel van website: https://sirjasonwinters.com/try-some-tasty-tea-marinades-for-your-next-meal/
door Michael Austin 16 feb., 2021
Voor het eerst in meer dan een eeuw bevinden we ons momenteel in de greep van een wereldwijde pandemie. Behalve thuis blijven, maskers dragen, handen wassen, sociale afstand nemen, heeft iedereen moeten leren zich aan te passen aan de situatie in bijna elk aspect van ons leven. Zelfs met deze voorzorgsmaatregelen is het vermijden van mogelijke blootstelling aan Covid-19 nog steeds een grote zorg voor iedereen. Hier op onze blog zijn we nooit verlegen geweest om alle mogelijke voordelen van thee voor ons gevoel van welzijn en een goede gezondheid te delen. Elke dag vinden onderzoekers meer redenen om thee een onderdeel van onze dagelijkse routine te maken, en nu komt er misschien wat goed nieuws aan de horizon voor theeliefhebbers in verband met de huidige pandemie. Natuurlijk willen we benadrukken dat het erg belangrijk is dat iedereen zijn steentje bijdraagt door de huidige richtlijnen te volgen die zijn aanbevolen door de gezondheidsexperts van ons land. Het consequent opvolgen van het advies van uw arts of andere zorgverlener is cruciaal, vooral in deze periode. Kan thee helpen? Volgens een recent artikel dat op de nieuwswebsite van Microsoft verscheen, heeft recent onderzoek aangetoond dat thee kan helpen. In een studie uitgevoerd door een professor in plantenbiologie aan de North Carolina State University heeft onderzoek aangetoond dat bepaalde chemische bestanddelen in groene thee SARS-CoV-2 kunnen remmen, ook wel bekend als het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. De eerste resultaten die door Dr. De-Yu Xie werden gevonden, werden onlangs gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift en toonden aan dat het bekend is dat verbindingen die in groene thee worden aangetroffen, antivirale eigenschappen bevatten. Toen de pandemie zich over de VS verspreidde, voerden Xie, die een inwoner is van China en zijn collega Yue Zhu, zowel laboratoriumtests als computersimulaties uit en ontdekten dat de flavonoïden wat hij 'zakken' noemde in de protease van het virus. Dr. Xie legde uit dat toen de flavonoïden de "zakken" van M pro vulden , de belangrijkste protease in SARS-CoV-2, het virus zijn vermogen verloor om zichzelf te assembleren en te repliceren. Als we dit protease kunnen remmen of deactiveren, gaat het virus dood, ”zei Xie. Dr. Xie ontdekte ook dat deze flavonoïden worden aangetroffen in ten minste twee soorten muscadinedruiven en donkere chocolade. Deze voedingsmiddelen bevatten echter niet zoveel levs als die in thee. Zijn onderzoek wees uit dat planten zichzelf beschermen tegen vergelijkbare ziekten en plagen. De studie uitgevoerd aan de North Carolina State University identificeerde ten minste vijf chemische verbindingen in groene thee die de M pro-protease binden en de groei remden. De studie uitgevoerd aan de North Carolina State University identificeerde ten minste vijf chemische verbindingen in groene thee die zich aan de holtes van het M pro-protease bonden en de groei remden. Tot dusverre is het onderzoek van dr. Xie echter niet op mensen uitgevoerd en hij beveelt aan dat, hoe hoopvol het onderzoek ook lijkt te zijn, niets de plaats kan innemen van vaccins en andere therapeutische maatregelen. Dr. Xie hoopt dat het onderzoek van het team voldoende is om andere artsen en wetenschappelijke collega's te overtuigen om nader te kijken en mogelijk samen te werken. Aanvullend onderzoek Andere wetenschappelijke teams hebben ook gekeken naar de mogelijke effecten van thee op het nieuwe coronavirus. In april 2020 begonnen het UPASI Tea Research Institute in Tamil Nadu, India, en andere onderzoeksteams in Taiwan en China met hun eigen onderzoek. CL Shreedharan, voorzitter van het UPASI Tea Research Institute, vertelde verslaggevers dat uit het eerste onderzoek van alle drie de Aziatische teams bleek dat polyfenolen SARS-CoV-2 remden. De virusremmende flavonolen, Theaflavins-1, Theaflavins-2 en Theaflavins-3, werden in overvloed aangetroffen in de verschillende plantensoorten van Camellia sinensis . Gezond blijven tijdens moeilijke tijden Hoe hoopvol dit nieuws ook is, het kan niet als een remedie worden beschouwd. We moeten allemaal alle voorzorgsmaatregelen nemen om onszelf en onze dierbaren te beschermen. Hoewel veel mensen het een uitdaging hebben gevonden om te voorkomen dat ze tijdens de pandemie te veel zitten, kan het helpen om voldoende rust te krijgen en wat lichaamsbeweging, zelfs als het meestal binnen of buiten is, terwijl ze sociale afstand nemen. De tijd nemen om overdag of zelfs voor het slapengaan te genieten van een warme kop thee, kan de perfecte stressverlichter zijn . Thee geeft van nature ook een boost aan uw energie, terwijl het u ontspant en bevat krachtige antioxidanten om de effecten van vervuilende stoffen in ons huis en het milieu die de cellen van ons lichaam kunnen aanvallen, verder te verminderen. Studies over de hele wereld suggereren dat groene thee het risico op bepaalde vormen van kanker en hoge bloeddruk kan verlagen en zelfs kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van het gebit. Met meer mensen thuis, wordt er meer troost gevonden bij het dagelijks genieten van een kopje thee. Tijdens de vroege dagen van de pandemische theemarkt toonden experts aan dat het oogsten en verwerken van thee ook een uitdaging vormde om thee op de markt te brengen om aan de vraag te voldoen. Bronnen: “Can Green Tea Help Inhibit the COVID-19 Virus? NC State Research Looks Promising.” by Zacchary Eanes, The News & Observer, Raleigh, NC, MSN Lifestyle, 2020. Web. 20 Dec. 2020. “Coronavirus: Emerging Evidence of Health Benefits of Tea to Combat Covid-19.” Hindustan Times. Press Trust of India, 18 Apr. 2020. Web. 20 Jan. 2021. “Coronavirus Brews Trouble for Tea, Disrupts Supply as Demand Spikes.” by Jadhav, Rajendra, and Polina Devitt. Reuters. Thomson Reuters, 29 Apr. 2020. Web. 26 Jan. 2021. “The Everything Healthy Tea Book: Discover the Healing Benefits of Tea” by Babbette Donaldson, Adams Media, 2014. Print. “The Book of Green Tea” by Diana Rosen, Pownal, VT: Storey, 1994. Print. “Docking Characterization and in Vitro Inhibitory Activity of Flavan-3-ols and Dimeric Proanthocyanidins Against the Main Protease Activity of SARS-Cov-2.” by Zhu, Yue, and De-Yu Xie. Frontiers. Frontiers, 06 Nov. 2020. Web. 20 Jan. 2021. Vertaald artikel van website: https://sirjasonwinters.com/tea-during-a-pandemic/
door Miachael Austin 29 sep., 2020
Tegenwoordig drinken er meer mensen thee dan ooit. De toegenomen populariteit van allerlei soorten thee en tisanes haalt de krantenkoppen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Volgens recente rapporten in de drankenwereld zijn gearomatiseerde theeën een uitstekend alternatief voor suikerhoudende frisdranken en sappen. Genieten van de smaak van gearomatiseerde theesoorten Vorig jaar hebben we enkele belangrijke theetrends opgemerkt . Twee redenen voor de toegenomen populariteit van thee zijn milieuproblemen en vermeende gezondheidsvoordelen. Volgens het laatste onderzoek in de drankenindustrie zijn zowel traditionele als gearomatiseerde theeën sinds 2017 elk jaar met ongeveer 20% in populariteit gestegen. Gearomatiseerde theeën bestaan ​​al heel lang en zijn een geweldige manier om variatie aan uw drankjes toe te voegen zonder overtollige suiker toe te voegen. Verwacht wordt dat de vraag naar gearomatiseerde theeën nog meer zal stijgen van 2020 tot 2025. Restaurateurs merken dat hun klanten eerder thee bestellen dan andere dranken, inclusief dranken die alcohol bevatten als hun thee gearomatiseerd is. Hoewel veel gearomatiseerde theesoorten qua smaakvoorkeuren regionaal zijn, blijven sommige smaken, zoals perzik en framboos, over het algemeen het populairst. Van de smaken vind je perzik- en frambozenthee in kopjes over de hele wereld. Naast dat ze heerlijk smaken bij thee, hebben perziken en frambozen ook extra gezondheidsvoordelen. Bessen gearomatiseerde thee De eeuwige goedheid van frambozen Frambozen zijn een natuurlijke smaaktraktatie die deel uitmaakt van het geslacht Rubus-soorten suikerriet. Ze zijn ook verwant aan rozen. De stokken die deze smaakvolle bessen produceren, hebben ongeveer twee jaar nodig om te rijpen voordat de bessen verschijnen tijdens de zomermaanden. Ze zijn een populaire toevoeging aan tuinen als haag. Hoewel frambozen voor meer dan 85% uit water bestaan, hebben ze ook een indrukwekkende voedingswaarde van 6,5 gram voedingsvezels, heel weinig vet of calorieën, en zitten ze boordevol vitamine C en andere essentiële mineralen zoals mangaan. Terwijl wetenschappers en gezondheidsonderzoekers nog steeds naar veel van de mogelijke gezondheidsvoordelen van frambozen kijken, geloven kruidendokters en volksgenezers dat zowel het blad als de vrucht van de frambozenplant aandoeningen zoals menstruatiekrampen en andere aandoeningen bij vrouwen kunnen verlichten. Niet alleen dat, ze smaken ook erg goed! Frambozen behoren tot de meest populaire bessen. Hun scherpe smaak past goed bij de tannines van thee, waardoor het minder bitter smaakt. De kracht van preventie in de perzik Net als de Camellia sinensis of de theeplant is de perzikboom (Prunus persica) afkomstig uit China. De geurige zoetheid van perziken, een naaste verwant van de nectarine, bevat voedingsstoffen, antioxidanten en chemische bestanddelen die het immuunsysteem kunnen stimuleren en het lichaam kunnen helpen zichzelf te genezen. Een enkele perzik bevat ongeveer 15% van de aanbevolen dagelijkse behoefte aan vitamine C. Perziken bevatten ook vitamine E, die een gezonde, stralende huid bevordert, de bloeddruk kan helpen verlagen en indigestie kan bevorderen. Vitamine E komt ten goede aan gezonde botten en tanden op manieren waarvan wordt aangenomen dat ze superieur zijn aan het nemen van een dagelijks supplement. Wetenschappers ontdekken dat deze vrucht verschillende verbindingen bevat, zoals fenolen en carotenoïden. Deze blijken potentiële antitumor- en kankerbestrijdende eigenschappen te bezitten. Dezelfde chemische bestanddelen die in perziken worden aangetroffen, kunnen helpen bij de bestrijding van borst-, long- en colonkanker. Er wordt ook veel onderzoek gedaan naar het effect dat perzik kan hebben op de gezondheid van het hart en leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer . Framboos gearomatiseerde thee Sir Jason Winters gearomatiseerde thee Sinds Sir Jason Winters meer dan 30 jaar geleden de genezende kracht van kruiden ontdekte en onze thee formuleerde met rode klaver (Trifolium pratense), chaparral (Larrea tridentata) en salie (Salvia-functionarissen), werd het zijn missie om deze heerlijk smakelijke melanges te verspreiden. aan anderen. We handhaven die visie tot op de dag van vandaag. Naast onze kruidentheeën, die rode klaver, Indiase salieblad of chaparral, oolongthee en onze speciale specerij Herbalene® bevatten, hebben we de heerlijke smaken van framboos en perzik aan onze productlijn toegevoegd. Onze met frambozen gearomatiseerde thee is verkrijgbaar in voorgebrouwen vorm voor sneller brouwen in ofwel een 4 ounce ter grootte van voorgebrouwen frambozensmaakthee of voorgebrouwen frambozenthee met stevia. Of als je liever het gemak van een theezakje hebt, dan hebben we ook onze 30-delige doos met onze ongezoete theezakjes met frambozensmaak of een doos met 30-delige theezakjes met frambozensmaak en stevia. Sir Jason Winters Peach Flavoured Tea en Peach Flavoured Tea with Stevia bevat alle smaak van Sir Jason Winters 'originele formule met de toegevoegde smaak van perzik. PERZIKSMAAK MOMENTEEL NIET VERKRIJGBAAR IN NEDERLAND Bron: “Flavored Tea Market Explosive Factors of Revenue by Key Vendors Size, Demand, Development Strategy, Future Trends.” MarketWatch. Data Bridge Market Research, 04 Feb. 2020. Web. 26 Feb. 2020. “Focusing on Flavor: Ice Tea Trends & Insights” Restaurant Business Online, May 24, 2017. “School of Natural Healing” by Dr. John R. Christopher, 20thAnniversary Edition, 1996, Christopher Publications, Springville, Utah ”Herbal Healing for Women” by Rosemary Gladstar, 1993, Fireside Books, New York, NY. Vertaald artikel website: https://sirjasonwinters.com/enjoying-the-taste-of-flavored-teas/
door Michael Austin 29 sep., 2020
Wat ervoor zorgt dat u uw thee krijgt Sinds het tijdens de Tang-dynastie in China (618–907 n.Chr.) heeft de teelt en oogst van thee zich over Azië en de rest van de wereld verspreid. Al duizenden jaren heeft het verbouwen van thee als gewas zich verspreid naar andere landen, waaronder Japan, Vietnam, Indonesië, India, Iran, Kenia, Sri Lanka en Bangladesh. Ook al zijn er vier classificaties van thee, ze zijn allemaal afkomstig van de Camellia sinensis-plant. De meeste theeplanten gedijen op grote hoogte en in klimaten die zowel warm als nat zijn. Er zijn enkele ondersoorten van de plant die de voorkeur geven aan een omgeving die af en toe wat kouder wordt. Het verschil tussen elke classificatie van thee is hoe en wanneer ze worden geplukt en verwerkt voordat ze op de markt worden gebracht. Thee Terroir De term terroir komt van de Franse Appellation d'Origine Controlee (AOC), die toezicht houdt op de kwaliteit en regionale aanduiding van wijn, kazen en andere landbouwproducten in het land. Terroir is specifiek van toepassing op de regio's en omstandigheden waar de wijndruiven worden verbouwd. Dezelfde factoren die de omstandigheden waarin thee groeit en hoe het wordt geoogst en verwerkt, beïnvloeden, hebben ook invloed op thee. Bodem, hoogte, weer, klimaat, water en zonlicht spelen allemaal een rol in het terroir van de thee, die de kwaliteit, het aroma en de smaak bepaalt. Oogsten en verwerken van de theebladeren Voor de beste kwaliteit theeën hebben de planten minimaal 3 tot 5 jaar nodig voordat ze klaar zijn voor hun eerste oogst. Het duurt tussen de 7 en 15 dagen voordat een nieuwe oogst van toppen of een "flush" groeit. De lente-thee-oogst wordt "first flush tea" genoemd, terwijl de thee-oogst in de herfst "second flush tea" wordt genoemd. Theebladeren worden met de hand geplukt in plaats van door machines, omdat theebladeren gemakkelijk worden beschadigd. Wanneer arbeiders de thee op de theeplantages oogsten, zijn het alleen de bovenste vijf centimeter van de theeplant of de tweede en derde bladeren van de knop die de beste thee produceren. Theeboeren houden de groei van theebladeren nauwlettend in de gaten. Als er te veel groei is, gaat de kwaliteit van thee achteruit. Een theeplant kan in elk jaar een paar duizend bladeren produceren. Na het plukken gaan de theebladeren naar de verwerking. De bladeren worden gemiddeld 8-24 uur gedroogd voordat ze doorgaan naar de volgende stap. Deze eerste droging van de theebladeren, bekend als verwelking, zorgt ervoor dat het meeste vocht in het theeblad verdampt. Groene thee Bij de productie van groene thee is stomen de volgende stap bij het verwerken van theebladeren. Door te stomen wordt voorkomen dat de theebladeren hun smaak verliezen. In sommige groene theeën worden de bladeren geroerbakt. Traditioneel gebeurt dit met een grote wok. Zowel de processen van stomen als roerbakken dichten het aroma af en zorgen ervoor dat wanneer de groene thee wordt gezet, deze een goede kleur krijgt. of braden worden de theeblaadjes gevormd of gerold. Door te rollen komt het resterende vocht vrij. Van daaruit wordt de groene thee gesorteerd op grootte en kwaliteit voordat deze op de markt wordt gebracht. Tegen de tijd dat het proces is voltooid, hebben de bladeren heel weinig vocht. Zwarte thee Voor zwarte thee is het proces een beetje anders. Na de oogst worden de theebladeren verdord en gerold, maar daarna volgt nog een extra stap. Na het rollen en snijden worden de bladeren uitgespreid en in een koele en vochtige ruimte gelaten. Deze blootstelling aan vocht en koelte zorgt ervoor dat de theebladeren oxideren. Door oxidatie worden de groene bladeren lichtbruin en krijgt zwarte thee zijn smaak. Om het oxidatieproces te stoppen, wordt hete lucht over de bladeren geleid. Dit verduistert ze verder. De thee wordt vervolgens afgekoeld voordat deze wordt gesorteerd, gesorteerd en naar de markt wordt gestuurd voor distributie. Oolong thee Oolong, of "Black Dragon" -thee, heeft een proces tussen groene en zwarte thee. Afhankelijk van de regio en de gebruikte methoden, kan het een zoete, fruitige, houtachtige of rokerige smaak hebben. Het significante verschil is de hoeveelheid tijd dat oolongthee wordt geoxideerd. Net als zwarte thee wordt oolong verdord, gerold en gedroogd; temperatuur en timing worden echter beter in de gaten gehouden om de complexe reeks smaken van oolong te behouden. Witte thee Misschien wel de zeldzaamste theesoort gemaakt van de Camellia sinensis-plant is witte thee. In het keizerlijke China was deze thee alleen verkrijgbaar voor leden van de adel, omdat hij slechts twee dagen per jaar geoogst kan worden voordat de knoppen van de theeplant volledig open zijn. Het is pas iets meer dan tien jaar geleden op grotere schaal beschikbaar buiten China. Het oxidatieproces van witte thee wordt zeer vroeg na de oogst gestopt om de zachte, delicate smaken te behouden. Zoals je kunt zien, wordt elke soort of stijl thee, of het nu groen, oolong, zwart of wit is, anders verwerkt. Kruidenthee Vraag het een kruidkundige of theekenner, en zij zullen u vertellen dat kruidenthee helemaal geen thee is, maar een tisane of een aftreksel. Kruidentheeën kunnen bladeren, bloemen, zaden, schors bevatten, die zijn geïnfuseerd of gekookt in heet water. Elke plant in een kruidenmengsel biedt zijn eigen smaak en gezondheidsvoordelen wanneer hij wordt gebrouwen. Sommige kruiden hebben hun eigen antioxiderende eigenschappen, terwijl andere je kunnen ontspannen, helpen bij je spijsvertering of je een boost vitamines kunnen geven waardoor je je beter voelt als je verkouden bent. Het is altijd een goed idee om van tevoren met uw arts te overleggen om er zeker van te zijn dat de kruiden de medische aandoeningen die u heeft of de medicijnen die u gebruikt niet verstoren. Hier bij Sir Jason Winters International zijn we er trots op dat we alleen thee en ingrediënten van de beste kwaliteit van over de hele wereld aanbieden. Bron: "The Way of Tea" door Master Lam Kam Chuyen, Lam Kai Sin en Lam Tin Yu, 2002, Barron's Educational Series, NY "The Everything Healthy Tea Book: ontdek de genezende voordelen van thee " door Babbette Donaldson, 2014, Adams Media "The Story of Tea: A Cultural History and Drinking Guide " door Mary Lou Heiss en Robert J. Heiss, 2007 Ten Speed ​​Press, Berkley, CA Vertaling artikel website: https://sirjasonwinters.com/how-tea-is-processed/
door Michael Austin 29 sep., 2020
Iedereen wil de kwaliteit van hun leven verbeteren door hun levensduur en hun gezondheid te verlengen als ze kunnen. Dit doen we door effectieve dagelijkse gewoontes te ontwikkelen. We kijken naar wat we in ons lichaam stoppen, proberen voldoende te bewegen en te rusten, en zorgen ervoor dat we voldoende water drinken. Wat als iets eenvoudigs als een of meerdere keren per dag een kopje thee drinken niet alleen mogelijk uw leven zou kunnen verbeteren, maar u ook zou kunnen helpen langer te leven? Laten we eens kijken wat het laatste onderzoek suggereert. Het nieuwste onderzoek in Amerika De Centers for Disease Control (CDC) schat dat elk jaar meer dan 610.000 mensen in de VS zullen overlijden aan hartaandoeningen. Om dit aantal te verminderen, hebben onderzoeksboogschutters van over de hele wereld de gezondheidsvoordelen van het drinken van thee onderzocht. Sinds de oudheid wordt thee beschouwd als zowel een plezierige als zelfs een gezonde drank. Nu ondersteunt wetenschappelijk onderzoek het idee dat het drinken van thee je hart, geest en lichaam ten goede kan komen als je het regelmatig consumeert. Volgens een recente studie die eerder dit jaar werd gepubliceerd door het European Journal of Preventive Cardiology, geloven wetenschappers dat regelmatige consumptie van thee de gezondheid van het hart kan helpen. Onderzoekers van de Chinese Academie voor Medische Wetenschappen in Peking ontdekten dat degenen die minstens drie keer per week thee dronken, minder kans hadden op het ontwikkelen van hartaandoeningen, hartaanvallen of beroertes. De Beijing-studie werd uitgevoerd over een periode van iets meer dan zeven en een half jaar met meer dan 100.000 deelnemers en omvatte zowel mannen als vrouwen. Deze studie toonde een significante vermindering van hartgerelateerde gezondheidsproblemen bij theedrinkers aan vanwege een type cardioprotectieve functie. Dezelfde Beijing-onderzoekers voerden een tweede studie uit over een langere periode van meer dan acht jaar, waaraan 14.000 deelnemers deelnamen die deelnamen aan het eerste onderzoek. Het uitgebreide onderzoeksmodel wees uit dat degenen die hun theedrinkende gewoonte handhaafden voor de omvang van het onderzoek 39% lager risico op een beroerte of hartaanval hadden en een 56% lager risico op fatale hartaandoeningen. Dr. Dongfeng Gu, die lid is van de Chinese Academie voor Medische Wetenschappen en de hoofdauteur van het rapport, zei in een persverklaring dat de meeste deelnemers aan de onderzoeken groene thee dronken. Volgens Dr. Gu lijkt het onderzoek te suggereren dat de beschermende effecten van de thee die cardioprotectief waren het meest uitgesproken waren bij degenen die het gedurende een langere periode consumeerden. Hoewel beide geslachten aan de onderzoeken deelnamen, suggereert het onderzoek dat mannen iets hoger reageerden dan vrouwen. Dit kan zijn toegeschreven aan een lager risico op hartaandoeningen bij vrouwen. Hoewel de studie nogal veelbelovende resultaten heeft opgeleverd, loopt het project over de gezondheidsvoordelen van thee en een lang leven dat wordt uitgevoerd door Chinese onderzoekers. Meer thee-onderzoek in Japan Een ander onderzoeksteam van de Japanse afdeling Volksgezondheid en Forensische Geneeskunde bracht onlangs in maart een apart rapport uit, waarin werd bevestigd wat onderzoekers in China hadden ontdekt: dat regelmatige consumptie van thee de levensverwachting zou kunnen verlengen. Hun onderzoek werd uitgevoerd onder 40.530 mensen zonder voorgeschiedenis van hartaandoeningen, kanker of beroerte en duurde 11 jaar. Uit de onderzoeken in beide landen bleek dat theeconsumptie hielp bij het handhaven van een gezonde bloeddruk, het handhaven van de gezondheid van het hart, bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en bij het verminderen van de incidentie van sommige vormen van kanker. Elke dag thee drinken voor een goede gezondheid Hier bij Sir Jason Winters International hebben we vaak geschreven over hoe antioxidanten zoals epigallocatechinegallaat of EGCG in groene thee de algehele gezondheid kunnen verbeteren. Antioxidanten kunnen helpen om uw lever te ontgiften , mogelijk uw risico op kanker te verminderen, uw lichaam en geest te verbeteren , waaronder mogelijk neurodegeneratieve ziekten af ​​te weren, uw immuunsysteem een boost te geven en helpen bij uw zoektocht om af te vallen. Van de EGCG in groene thee is aangetoond dat het LDL of slechte cholesterol verlaagt en de afbraak van HDL of goede cholesterol in het lichaam voorkomt. Dit kan de vorming van plaque in de slagaders helpen voorkomen, wat kan leiden tot een beroerte of een hartaanval. Naast deze gezondheidsvoordelen kunnen de antioxidanten in thee een barrière vormen voor het bestrijden van vrije radicalen die ons in ons dagelijks leven omringen. We worden constant blootgesteld aan vervuilende stoffen zoals uitlaatgassen, sigarettenrook en andere gifstoffen waarvan we ons al dan niet bewust zijn. Deze vrije radicalen kunnen schadelijk zijn voor ons lichaam en kunnen tekenen van veroudering versterken die op onze huid verschijnen in de vorm van fijne lijntjes en rimpels. Groene thee ook voor de gezondheid van de tanden Gezonde tanden en botten zijn ook essentieel voor een lang en gezond leven. U hoeft het ongemak van kiespijn maar één keer te ervaren om te begrijpen hoeveel invloed het heeft op hoe goed u zich voelt. Als je regelmatig groene thee drinkt, werken de EGCG en andere antioxidanten goed voor zowel sterke botten als tanden. Nogmaals, onderzoekers in China hebben vastgesteld dat de antioxidanten EGCG en catechine een belangrijke rol kunnen spelen bij het voorkomen van botverlies of de ontwikkeling van artrose. Bovendien hadden degenen die regelmatig groene thee dronken minder mondbacteriën. Deze mondbacterie kan leiden tot tandbederf of gaatjes, terugtrekkend tandvlees of zelfs tandverlies dat vaak voorkomt bij vele vormen van parodontitis. In de afgelopen jaren hebben artsen in de Verenigde Staten en in het buitenland een direct verband gevonden tussen tandheelkundige aandoeningen en een verhoogd risico op een beroerte of een hartaanval. Het onderzoek toont aan dat door elke dag van een kopje thee te genieten, je in het algemeen een langer en gezonder leven kunt leiden. Dus begin met een thee-gewoonte! Je lichaam zal je dankbaar zijn. Bron: "The Book of Green Tea" door Diana Rosen, 1994, Storey Books, Toronto, Canada "Theedrinkers leven langer" EurekAlert! European Society of Cardiology, 9 januari 2020. Web. "The Way of Tea" door Master Lam Kam Chuyen, Lam Kai Sin en Lam Tin Yu, 2002, Barron's Educational Series, NY "The Everything Healthy Tea Book: Discover the Healthy Benefits of Tea" door Babette Donaldson, 2014, Adams Media, Avon, MA Vertaald artikel van website: https://sirjasonwinters.com/can-drinking-tea-improve-or-even-lengthen-your-life/
Share by: