Thee tijdens een pandemie

Hier op onze blog zijn we nooit verlegen geweest om alle mogelijke voordelen van thee voor ons gevoel van welzijn en een goede gezondheid te delen. Elke dag vinden onderzoekers meer redenen om thee een onderdeel van onze dagelijkse routine te maken, en nu komt er misschien wat goed nieuws aan de horizon voor theeliefhebbers in verband met de huidige pandemie.
Natuurlijk willen we benadrukken dat het erg belangrijk is dat iedereen zijn steentje bijdraagt door de huidige richtlijnen te volgen die zijn aanbevolen door de gezondheidsexperts van ons land. Het consequent opvolgen van het advies van uw arts of andere zorgverlener is cruciaal, vooral in deze periode.
Kan thee helpen?
Volgens een recent artikel dat op de nieuwswebsite van Microsoft verscheen, heeft recent onderzoek aangetoond dat thee kan helpen. In een studie uitgevoerd door een professor in plantenbiologie aan de North Carolina State University heeft onderzoek aangetoond dat bepaalde chemische bestanddelen in groene thee SARS-CoV-2 kunnen remmen, ook wel bekend als het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt.
De eerste resultaten die door Dr. De-Yu Xie werden gevonden, werden onlangs gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift en toonden aan dat het bekend is dat verbindingen die in groene thee worden aangetroffen, antivirale eigenschappen bevatten. Toen de pandemie zich over de VS verspreidde, voerden Xie, die een inwoner is van China en zijn collega Yue Zhu, zowel laboratoriumtests als computersimulaties uit en ontdekten dat de flavonoïden wat hij 'zakken' noemde in de protease van het virus.
Dr. Xie legde uit dat toen de flavonoïden de "zakken" van M pro vulden , de belangrijkste protease in SARS-CoV-2, het virus zijn vermogen verloor om zichzelf te assembleren en te repliceren.
Als we dit protease kunnen remmen of deactiveren, gaat het virus dood, ”zei Xie.
Dr. Xie ontdekte ook dat deze flavonoïden worden aangetroffen in ten minste twee soorten muscadinedruiven en donkere chocolade. Deze voedingsmiddelen bevatten echter niet zoveel levs als die in thee. Zijn onderzoek wees uit dat planten zichzelf beschermen tegen vergelijkbare ziekten en plagen. De studie uitgevoerd aan de North Carolina State University identificeerde ten minste vijf chemische verbindingen in groene thee die de M pro-protease binden en de groei remden.
De studie uitgevoerd aan de North Carolina State University identificeerde ten minste vijf chemische verbindingen in groene thee die zich aan de holtes van het M pro-protease bonden en de groei remden.
Tot dusverre is het onderzoek van dr. Xie echter niet op mensen uitgevoerd en hij beveelt aan dat, hoe hoopvol het onderzoek ook lijkt te zijn, niets de plaats kan innemen van vaccins en andere therapeutische maatregelen.
Dr. Xie hoopt dat het onderzoek van het team voldoende is om andere artsen en wetenschappelijke collega's te overtuigen om nader te kijken en mogelijk samen te werken.
Aanvullend onderzoek
Andere wetenschappelijke teams hebben ook gekeken naar de mogelijke effecten van thee op het nieuwe coronavirus. In april 2020 begonnen het UPASI Tea Research Institute in Tamil Nadu, India, en andere onderzoeksteams in Taiwan en China met hun eigen onderzoek.
CL Shreedharan, voorzitter van het UPASI Tea Research Institute, vertelde verslaggevers dat uit het eerste onderzoek van alle drie de Aziatische teams bleek dat polyfenolen SARS-CoV-2 remden. De virusremmende flavonolen, Theaflavins-1, Theaflavins-2 en Theaflavins-3, werden in overvloed aangetroffen in de verschillende plantensoorten van Camellia sinensis .
Gezond blijven tijdens moeilijke tijden
Hoe hoopvol dit nieuws ook is, het kan niet als een remedie worden beschouwd. We moeten allemaal alle voorzorgsmaatregelen nemen om onszelf en onze dierbaren te beschermen. Hoewel veel mensen het een uitdaging hebben gevonden om te voorkomen dat ze tijdens de pandemie te veel zitten, kan het helpen om voldoende rust te krijgen en wat lichaamsbeweging, zelfs als het meestal binnen of buiten is, terwijl ze sociale afstand nemen.
De tijd nemen om overdag of zelfs voor het slapengaan te genieten van een warme kop thee, kan de perfecte stressverlichter zijn . Thee geeft van nature ook een boost aan uw energie, terwijl het u ontspant en bevat krachtige antioxidanten om de effecten van vervuilende stoffen in ons huis en het milieu die de cellen van ons lichaam kunnen aanvallen, verder te verminderen.
Studies over de hele wereld suggereren dat groene thee het risico op bepaalde vormen van kanker en hoge bloeddruk kan verlagen en zelfs kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van het gebit.
Met meer mensen thuis, wordt er meer troost gevonden bij het dagelijks genieten van een kopje thee. Tijdens de vroege dagen van de pandemische theemarkt toonden experts aan dat het oogsten en verwerken van thee ook een uitdaging vormde om thee op de markt te brengen om aan de vraag te voldoen.
Bronnen:
“Can Green Tea Help Inhibit the COVID-19 Virus? NC State Research Looks Promising.” by Zacchary Eanes, The News & Observer, Raleigh, NC, MSN Lifestyle, 2020. Web. 20 Dec. 2020.
“Coronavirus: Emerging Evidence of Health Benefits of Tea to Combat Covid-19.” Hindustan Times. Press Trust of India, 18 Apr. 2020. Web. 20 Jan. 2021.
“Coronavirus Brews Trouble for Tea, Disrupts Supply as Demand Spikes.” by Jadhav, Rajendra, and Polina Devitt. Reuters. Thomson Reuters, 29 Apr. 2020. Web. 26 Jan. 2021.
“The Everything Healthy Tea Book: Discover the Healing Benefits of Tea” by Babbette Donaldson, Adams Media, 2014. Print.
“The Book of Green Tea” by Diana Rosen, Pownal, VT: Storey, 1994. Print.
“Docking Characterization and in Vitro Inhibitory Activity of Flavan-3-ols and Dimeric Proanthocyanidins Against the Main Protease Activity of SARS-Cov-2.” by Zhu, Yue, and De-Yu Xie. Frontiers. Frontiers, 06 Nov. 2020. Web. 20 Jan. 2021.
Vertaald artikel van website: https://sirjasonwinters.com/tea-during-a-pandemic/





